Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Llar de la Recerca organitza una conferència amb l’expert en IA López de Mántaras

La Llar de la Recerca organitza una conferència amb l’expert en IA López de Mántaras

La conferència es farà a l’Espai Jove La Nau i portarà per títol “Un món canvIAnt. Transformacions socials de la intel·ligència artificial”

La Llar de la Recerca, entitat juvenil que es dedica a mentorar els i les joves amb curiositats i ganes d’explotar-les, ha complert el seu primer curs a l’Espai Jove La Nau de Vilafranca i com a cirereta organitza pel proper dimarts 7 de maig, a les 19h, a l’Espai Jove La Nau a càrrec de Ramon López de Mántaras, expert mundial en intel·ligència artificial.

Aquest dimarts els joves impulsors de l’entitat, Gerard Ferret i Alba Cartró, acompanyats per la regidora de Joventut, Montse Arroyo, van fer balanç molt positiu d’aquest primer curs a la Nau.

Arroyo va posar en valor el suport i acompanyament en la creació de xarxa amb els caps de departament dels instituts, la difusió entre els i les joves estudiants de secundària i batxillerat i el suport perquè la llar pugui tenir el seu espai setmanalment a la Nau, entre d’altres.

Per la seva banda, Gerard Ferret i Alba Cartró explicaven que La Llar de la Recerca desenvolupa la seva activitat setmanal els dijous de 17.30 a 19.30h a l’Espai Jove La Nau i que segueix tres pilars fonamentals:

– Acompanyament de projectes principalment científics i tecnològics des de 3r d’ESO fins a universitat. Així, a 3r i 4t d’ESO es fan accions per introduir els jovs al món de la recerca, a Batxillerat s’assessora els joves per fer el Treball de Recerca i a la universitat es treballen projectes més avançats i especialitzats.

– Fomentar les vocacions científiques, la creativitat i la divulgació a través de xerrades i tallers, des d’una visió transversal i amb consciència sobre el món actual.

– Descentralitzar el coneixement, apropant-lo al territori.

Des del setembre l’entitat és a la Nau per iniciar la fase de consolidació i es mostra molt satisfeta de les accions dutes a terme, ja que s’han donat a conèixer a tots els centres d’ensenyament secundari a través d’una roda de contactes primer amb els professors i d’un seguit de tallers amb alumnes d’alguns instituts

“No només ens hem situat al mapa, sinó que hem més que doblat el nombre de socis, arribant a prop d’una quarantena i hem fet xarxa institucional amb entitats, centres educatius, institucions i administracions del territori. Destaquem l’acord amb l’Escola de Doctorands UB perquè ens ha permès entrar en contacte amb uns quants que han començat a fer mentories i/o han impartit xerrades o tallers divulgatius” han comentat els impulsors de La Llar de la Recerca.

Gerard Ferret i Alba Cartró van anunciar l’acte de final de curs que tindrà lloc el proper dimarts 7 de maig amb la conferència oberta a tothom que farà Ramon López de Mántaras, professor d’investigació emèrit del CSIC, pioner de la IA a l’Estat espanyol i un dels grans experts en la matèria a escala mundial. La conferència es farà a l’Espai Jove La Nau, a partir de les 19h. Portarà per títol “Un món canvIAnt. Transformacions socials de la intel·ligència artificial” i al conferenciant se li podran adreçar preguntes omplint un formulari a través de la web www.lallardelarecerca.org

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: