Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La manca de recursos i l’excés de burocràcia, principals problemes per emprendre

Els experts també comenten que un altre hàndicap és que a Espanya fa nivell social no estem habituats a captar els punts forts de les persones sinó només les febleses

Aquest dissabte vilafranca ha estat un any més el centre neuràlgic de la innovació i l’emprenedoria entre els joves. De fet ha estat a l’Espai Jove la Nau que ha acollit la 3a edició del Catalunya Summit.

El congrés estava adreçat a joves amb ganes d’emprendre i interès a tenir un major coneixement sobre innovació i esperit empresarial. Ho explica Enrique Belda, president de l’associació Tandenn, organitzadors de l’esdeveniment

Una de les ponents de la jornada era l’empresària i presidenta executiva de Manix Capital, Txell Bautista, que, sota el nom ‘Sense por a Goliat’, el que va fer va ser una reflexió sobre l’èxit professional en clau femenina. Bautista, una de les 500 dones més influents d’Espanya el 2022, va apuntar com per emprendre cal ser una mica revolucionari i perdre la por a tirar endavant el teu propi negoci. L’empresària té clar quins són els principals inconvenients de l’emprenedoria avui en dia.

Per Bautista és importantíssim buscar una xarxa potent per generar una empresa que generi riquesa però que també et faci feliç. Comenta, a més, que ser dona i emprenedora és el més difícil.

Un altre ponent al Catalunya Summit va ser el psicòleg César Llorente, que va donar les claus per identificar el talent i la motivació. Segons Llorente l’autoconeixement és bàsic per començar a emprendre un negoci.

Segons el psicòleg, un dels problemes que hi ha a Espanya a l’hora d’emprendre és que a nivell social no estem habituats a captar els punts forts de les persones sinó només les febleses.

La jornada es va organitzar en sessions i dinàmiques que es van fer de forma simultània perquè els assistents escollissin segons els seus interessos i motivacions. Els joves van poder participar en cinc sessions destinades a startups i emprenedoria, 5 sessions sobre innovació i 5 tallers de metodologies i tendències. Un d’ells era Enrique Pastor, que vol tirar endavant un videojoc. Un altre jove, Guillem Sánchez, apunta la importància de jornades com el Catalunya Summit

En principi el Catalunya Summit s’adreça cada any principalment a joves entre els 15 i els 25 anys, però no hi ha límit d’edat i, per tant, al final el que vol ser és un punt d’unió de tota la gent que té inquietuds per emprendre.

ixí doncs, en un món totalment canviant i en el qual cal reinventar-se, ha estat molt profitós pels joves que en fan una molt bona valoració de les més de 20 ponències, en tres sales que han acollit aquestes jornades, amb més de 18 h de formació i contingut, dues keynotes, un dinar Networking i la Pitch Competition.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: