Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un canvi de temps arribarà amb dues tongades de precipitacions: consulta l’evolució de la pluja

Les pluges regaran amb cara i ulls tot el país, amb acumulacions força destacables

Aquesta matinada ja ens creuarà la primera línia frontal, que regarà totes les comarques, de sud a nord, i que podria deixar calamarsa o pedra. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per fortes pluges a bona part del litoral i prelitoral.


Mapa d’avís del Servei Meteorlògic de Catalunya. Podrien caure més de 20 litres en tan sols 30 minuts.

Per tant, aquesta propera nit i matinada serà una nit de llamas i trons. S’espera que caiguin entre 10 i 15 litres, en general.


Mapa de previsió per aquesta nit i matinada.

Divendres variable, però amb matisos
A partir de les 11 del matí, però, tot serà història i ens tindrem un divendres variable. No obstant això, de cara a la tarda, no es descarta la possibilitat d’algun ruixat al Penedès.

Pluges més abundants a partir de dissabte
A partir de dissabte, es tornarà a embolicar la troca. Les precipitacions faran acte de presència des de bon matí. Les pluges tornaran a ser generals i, fins i tot, el front es recrearà més que divendres, deixant més quantitats. A més, les pluges seran continuades. Per tant, el dissabte estarà passat per aigua, si més no, fins al vespre. Tot plegat, acompanyat d’una baixada de la temperatura. En tot l’episodi, s’esperen més de 20 litres. Una bona notícia, sens dubte, per al nostre territori.

Consulta l’evolució de les precipitacions, hora a hora:

Evolució de les precipitacions segons el model arome.

I diumenge… torna l’estabilitat
El darrer dia de setmana ja serà més estable. El front s’anirà enretirant pel nord, donant pas a un temps marcat pel domini del sol i la presència d’alguns núvols.

Previsió per a divendres, dissabte i diumnge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: