Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cap de setmana amb pluges abundants i ambient fresc

Arriba un canvi de temps que deixarà precipitacions generoses al Penedès: entre 30 i 60 litres.

Arrenca el divendres i ho fa amb un cel ben assolellat. Avui les temperatures mínimes han baixat un pèl respecte a les d’ahir, a l’espera d’un migdia suau. Serà a partir de la tarda quan la bonança s’acabarà i entraran les nuvolades, que s’aniran estenent a qualsevol punt del país amb precipitacions dèbils. D’aquesta manera, tornarem a repetir el patró de les darreres jornades, una situació típica de primavera.

Previsió per a divendres a la tarda.

Dissabte: l’aperitiu del canvi de temps
El dia començarà gris, amb un cel força tapat, però amb l’obertura de tímides clarianes. Durant el matí, ja tindrem les primeres precipitacions, que seran minses i intermitents. De cara a la tarda, el cel aguantarà, però encara amb la presència de moltes nuvolades i unes temperatures suaus. Tot plegat, serà el prefaci del gran canvi de temps que arribarà diumenge i dilluns.

Previsió per a dissabte al matí.

Diumenge de paraigües amb pluges constants
Diumenge el paraigua serà el nostre millor amic. Les pluges ens acompanyaran des de primera hora amb la presència d’algunes boires. Les precipitacions seran persistents i generals, afectant qualsevol punt de Catalunya. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís moderat per intensitat de pluja a les comarques del litoral i prelitoral central, Barcelona i comarques de Girona. De forma local, podran caure més de 20 litres en tan sols 30 minuts. Aquest episodi d’inestabilitat s’allargarà fins dilluns, on tindrem la segona part de la regada amb acumulacions importants a molts punts del país.

Previsió a mitjà termini.

Al Penedès, es podran acumular entre 30 i 60 litres, puntualment 70. Tot plegat, és una grandíssima notícia per la sequera, una situació d’esperança abans no arribi l’estiu que no ens traurà de la sequera però sí per fer-li pessigolles.

Mapa d’acumulació de precipitació fins a final de mes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: