Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els consumidors encara no aposten pels vehicles elèctrics

Contemplen els híbrids com la millor opció.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 33a Fira del Vehicle d’Ocasió de Vilafranca al pavelló firal i la zona esportiva. Un bon moment per valorar quina és l’evolució d’un sector molt important per l’economia de Vilafranca i de l’Alt Penedès.

El 2023 va ser un any de tornar a arrencar per al mercat de cotxe usat a Catalunya, un cop superada la crisi dels xips, que va tensar la cadena de subministrament i va deixar el mercat sense estoc, cosa que va impactar de manera directa en el preu del vehicle. El 2023 es van vendre a Catalunya 273.700 vehicles d’ocasió, un 3,6% més que l’any anterior. I aquest 2024 s’ha posat en marxa un nou exercici en el que és interessant observar les tendències del mercat. Un lloc adequat ha estat en el transcurs de la fira d’aquest cap de setmana.

Parlant amb venedors i amb compradors s’observa que hi ha un interès creixent en els vehicles híbrids.

Des del sector detecten com els clients tenen molts dubtes respecte del futur i consideren que els vehicles 100% elèctrics són massa cars o tenen poca autonomia, d’aquí l’interès per els vehicles híbrids.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, inaugurava la fira dissabte el matí, destacant la importància del sector de l’automòbil en tots els seus àmbits per Vilafranca i per el Penedès. Des de la Idiada, a empreses auxiliars i, per descomptat també els concessionaris de venda. Per aquest motiu el suport a fires com aquesta.

Era la 33a edició que s’organitzava la fira per part de l’Associació de Concessionaris de l’Automoció de Vilafranca amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquest 2024 hi participaven 7 concessionaris amb més de 550 vehicles totalment revisats i garantits. S’hi podien trobar turismes, furgonetes, vehicles elèctrics i híbrids o novetats KM0.

Els visitants de la fira en feien una valoració molt positiva.

Els preus i les facilitats de pagament que s’oferien fan de la fira de Vilafranca un esdeveniment consolidat en el calendari. El seu èxit es demostra també amb l’assistència de públic de diverses parts del territori.

Segons els organitzadors, les tendències de les darreres edicions demostren que els visitants aposten per vehicles usats, i cada vegada més per els vehicles híbrids. També entre els compradors observem aquesta tendència.

Desprès d’un 2023 que ha seguit la línia dels dos darrers anys en les vendes del sector els experts auguren que aquest any podria portar alguns canvis.

Respecte els vehicles nous sembla que, tot i anar a l’alça, encara no es remunta la caiguda que va comportar la pandèmia i la manca de components.

En canvi el vehicle d’ocasió continua sent el rei del mercat actual, un sector en el que els cotxes elèctrics hi tenen poca presència.

La 33a Fira del Vehicle d’Ocasió de Vilafranca tancava portes aquest diumenge al vespre amb bones sensacions entre els venedors, sobretot per les visites de diumenge.

En general, els diferents concessionaris assenyalen que la fira s’ha tancat amb un manteniment de vendes similar a l’any passat, amb unes xifres que ja van ser positives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: