Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei d’Ocupació va atendre més de 2.000 persones el 2023, amb una inserció laboral del 72%

La recuperació d’oficis que demanen les empreses i motivar els joves que ni estudien ni treballen són els reptes principals que afronta el servei.

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca ha atès durant el passat exercici 2023 un total de 2.035 persones.

En el marc de programes de formació i d’orientació, el servei ha acompanyat 1.121 persones, que han millorat el seu nivell de competència professional, tècnica i transversal. Els programes desenvolupats han permès un índex d’inserció laboral efectiva del 72,44%, incloent-hi les persones contractades per l’Ajuntament en plans d’ocupació.

En la tasca de prospecció empresarial, línia estratègica per a la inserció de les persones, s’ha contactat amb 221 empreses, 66 d’elles noves. Amb elles s’han gestionat 326 ofertes laborals que han estat cobertes en un 71,75% amb la contractació de 348 persones. Aquestes accions es duen a terme des de l’Oficina Municipal de Treball, primera porta d’entrada del Servei d’Ocupació per a les persones i les empreses, i que compta també amb el Club de la Feina, espai d’accés lliure per a les persones en recerca de feina.

Gran part de les accions descrites s’ha pogut desenvolupar gràcies a les subvenciones rebudes de la Diputació de Barcelona i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), a més del cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.

Amb el conjunt de les dades extretes, es pot concloure que el nivell d’assoliment dels objectius del Servei d’Ocupació és alt, amb el 85.84% del conjunt total proposat en l’inici de l’any.

Pel regidor d’Ocupació, Jordi Junyent, aquestes dades, molt positives i esperonen l’Ajuntament a recuperar oficis que són necessaris en les empreses «com poden ser lampistes, mecànics o forners així com noves especialitats com les instal·lacions de plaques solars que tant bona acollida han tingut en el gremi». El regidor comenta que el repte que es planteja des de la regidoria d’Ocupació és «motivar els joves que ni treballen ni estudien, perquè participin en els cursos que programem, que el cursos s’adaptin a les seves necessitats i que se’ls hi obri una sortida laboral que els allunyi de camins no desitjats».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: