Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament continua impulsant el programa de rehabilitació d’habitatges amb finalitat social

El projecte ja fa anys que el promou l’Ajuntament de Vilafranca, i es fa una crida a propietaris que tinguin pisos que s’hi puguin acollir que es posin en contacte amb l’oficina local d’habitatge

Recentment han finalitzat els treballs de rehabilitació d’un pis situat al barri de Sant Julià gràcies al Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb Finalitat Social que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca. Es tracta d’un programa que està en marxa des del 1991, pioner en el seu moment i que ha obtingut reconeixements de la Unió Europea, com a bona pràctica, i també de la Fundació Pi i Sunyer.

El programa és molt transversal i fomenta una economia circular i social. En primera instància l’Ajuntament rehabilita amb pressupost municipal l’habitatge, que estava en desús perquè necessitava reformes per a tornar a ser habitable. Una vegada rehabilitat l’habitatge, en contraprestació per la inversió municipal, el propietari cedeix a l’Ajuntament el seu ús durant un període temps proporcional a la inversió que s’hi ha fet. Aquests habitatges es destinen a famílies amb necessitat d’habitatge. Un cop passat el període de cessió, l’habitatge es retorna a la propietat en perfecte estat per a ser habitable.

El regidor d’Habitatge, Miquel Medialdea, apuntava que és programa que funciona i que ajuda a millorar l’oferta del parc d’habitatge de Vilafranca, al mateix que es mantenen uns pisos que estaven malmesos.

En aquest cas els treballs en aquest habitatge es van iniciar l’any passat, i es va fer una tasca integral de reforma i rehabilitació ja que es trobava en força mal estat. S’han refet estructures, recuperat elements patrimonials i s’han renovat serveis i instal·lacions.

L’habitatge que s’ha rehabilitat recentment al barri de Sant Julià té uns 46 m2 útils, 2 habitacions, 1 sala d’estar-menjador-cuina, 1 bany i traster.

En aquests moments, l’Ajuntament està actualitzant l’estudi d’habitatges buits o desocupats per tal d’obtenir un llistat d’habitatges amb indicis de desocupació. La intenció és contactar amb els propietaris i oferir-los el Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb Finalitat Social i altres programes que es gestionen des de l’Oficina Local d’Habitatge, per ajudar a posar aquests habitatges al mercat.

En aquests moments l’Ajuntament gestiona un total de 188 habitatges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: