Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CSAPG posa en marxa l’última fase de les obres del nou Servei de Diàlisi

Està previst que aquest estiu el servei estigui en funcionament

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha iniciat la darrera fase de les obres del nou edifici annex a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, on s’hi ubicarà la nova Unitat de Diàlisi, que estarà finalitzada aquest estiu.

En aquesta fase, un cop finalitzada l’estructura i façana de l’edifici, s’estan executant les instal·lacions tècniques per l’interior de les parets i els sostres (climatització, electricitat, aigua…) per iniciar la col·locació dels falsos sostres, folrats de parets, sanitaris, finestres, portes i altres equipaments, amb l’objectiu de finalitzar l’obra durant el mes d’abril. Després s’equiparà l’espai amb mobiliari i equipament informàtic, mèdic i clínic específic.

La nova Unitat de Diàlisi estarà situada a la planta inferior del nou edifici annex a l’hospital i tindrà una superfície de més de 850m2. El servei tindrà capacitat per acollir fins a 30 pacients per torn i estarà equipada amb maquinària d’última generació.

Aquest espai s’ha dissenyat amb la participació d’un grup de treball format per pacients i professionals multidisciplinaris, amb l’objectiu d’incorporar l’experiència de les persones usuàries i per poder implantar millores en els diferents àmbits d’atenció. L’objectiu final és millorar l’experiència del pacient tenint en compte les seves necessitats.

La construcció del nou Servei de Diàlisi s’ha realitzat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients de la comarca de l’Alt Penedès que necessiten aquest tractament.

El pressupost total de l’obra del nou edifici de l’Hospital, que també inclou la nova àrea de docència, investigació i recerca que s’ubicarà al segon pis, i l’equipament que s’hi instal·larà, s’estima en més de 5.000.000 d’euros.

El Servei de Diàlisi és una de les àrees més esperades però, dins del Pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 2023-2030, s’estan fent altres actuacions que també estan molt avançades. D’una banda, la reforma i ampliació de la Unitat de Rehabilitació, que estarà llesta a finals de març, i la nova àrea d’Endoscòpies.

Tot plegat forma part de les obres d’ampliació i remodelació dels tres hospitals del Consorci. L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca, l’Hospital Residència Sant Camil, a Sant Pere de Ribes, i l’Hospital Sant Antoni Abat, a Vilanova i la Geltrú, donen servei a 260.000 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: