Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Comitè d’Empresa de l’Hospital de l’Alt Penedès demana separar-se del Consorci del Garraf

El Comitè d’Empresa de l’Hospital de l’Alt Penedès demana separar-se del Consorci del Garraf

El Comitè ha assegurat en un comunicat que la fusió entre els dos consorcis ha estat un desastre, amb una gestió desigual que desafavoreix l’equipament altpenedesenc

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha demanat en un comunicat que es reverteixi la fusió dels Consorcis Sanitaris de l’Alt Penedès i el Garraf, impulsada l’any 2019. En el comunicat també reclamen que es creï una nova direcció per a l’hospital altpenedesenc.

Al comunicat enviat als mitjans, el Comitè assegura que la fusió entre els dos consorcis és un desastre, amb una gestió deficient i desigual que desafavoreix a l’equipament altpenedesenc i que afecta per tant els professionals com els usuaris. Un dels problemes més greus, segons els treballadors, és la manca d’inversions per actualitzar i millorar les infraestructures, els equips i els serveis de l’Hospital de l’Alt Penedès, que segons diuen contrasta amb la situació privilegiada del Garraf.

També es queixen que la demanda assistencial a la qual han d’afrontar és superior a la seva capacitat, assegurant que els treballadors tenen una sobrecàrrega de feina havent d’absorbir gran part de la població del Garraf, que no té els recursos adequats al seu territori. Això provoca cues per accedir a les consultes i intervencions quirúrgiques.

Des de la gerència del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf no comparteixen la visió del Comitè d’Empresa. La nova gerent, la Doctora Olga Farré, recorda que la fusió va ser impulsada pel Departament de Salut per garantir la viabilitat dels hospitals i per aconseguir més inversions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: