Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dret a Morir Dignament celebra que el tràmit del Document de Voluntats Anticipades s’agiliti

Aviat es podrà formalitzar davant un professional sanitari. També és mantindran les dues opcions ja existents, davant de notari o aportant tres testimonis.

El Ple del Parlament va aprovar el 24 de gener la modificació presentada per Dret a Morir Dignament – Catalunya, del punt 8.2 de la Llei 21/2000, sobre els drets d’informació concernent la salut i l’autonomia del pacient i la documentació clínica. Gràcies a aquesta modificació, el Document de Voluntats Anticipades es podrà formalitzar davant un o una professional sanitari de l’àmbit de l’atenció primària, hospitalària o sociosanitària, preferentment del centre de referència. De manera que el tràmit serà més àgil que fins ara perquè inclourà un nou supòsit en la forma d’atorgar el Document que el fa més assequible i equitatiu. També és mantindran les dues opcions ja existents, davant d’un notari o aportant tres testimonis.

Jordi Manyà és membre de la delegació a Vilafranca de l’associació Dret a Morir Dignament i explica per què és important el Document de Voluntats Anticipades.

Per la seva part, el també integrant de l’associació Josep Muntaner destaca que només un 1’5% de la població a Catalunya ha fet el Document de Voluntats Anticipades i que, per tant, és encara un tràmit poc conegut.

La voluntària de l’entitat Roser Esteve comenta que el Document es podrà formalitzar com fins ara i que els professionals sanitaris rebran formació al respecte.

Qualsevol persona major d’edat i en plenes capacitats pot expressar de manera lliure i anticipada les instruccions a tenir en compte quan les circumstàncies no li permetin comunicar personalment la seva voluntat.

Els voluntaris i voluntàries de l’associació Dret a Morir Dignament es troben cada dilluns de 18 a 19.30h a L’Escorxador i qualsevol persones que es vulgui informar s’hi pot adreçar lliurement.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: