Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El temps de la Cavalcada: els Reis vindran carregats de fred, vent i pluja

Ses Majestats ens portaran el millor regal pel Penedès, les precipitacions.

Mentre tots tenim la mirada posada al cel, l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient coincidirà amb l’arribada d’una petita línia frontal que deixarà precipitacions minses al Penedès.

Les precipitacions substituiran la pluja de caramels
Abansa de res, cal dir que encara queden unes hores i, per tant, els mapes poden canviar. A hores d’ara, el que ens indiquen els diferents models és que els Reis hauran de fer ús dels paraigües a molts municipis de Catalunya. Al Penedès, tot i que no sembla que hagi de ploure molt, la pluja podrà fer la guitza en algun moment de la Cavalcada, ja que s’esperen ruixats intermitents i de curta durada. Tot plegat, acompanyat d’unes temperatures suaus, però amb la presència d’un vent que accentuarà la sensació de fredor, especialment de nit.

Vegeu el mapa d’acumulació de pluja prevista fins al dia de Reis:

Els Reis de l’Orient porten coses, fred i vent
De cara al dia de Reis, mantindrem restes d’inestabilitat a primeres hores del matí, amb un ambient que serà clarament més fred. A mesura que avanci la jornada, les nuvolades tendiran a trencar-se i s’obriran tímides clarianes. A partir del migdia entrarà el vent, escombrarà les nuvolades i donarem pas a una jornada força assolellada. Les ratxes seran d’intensitat moderada, localment fortes, concretament a l’extrem sud-oest del Penedès.

Vegeu el mapa de previsió de ratxes de vent per al dia de Reis:

Fred de rigorós hivern amb possibles precipitacions
De cara als pròxims dies, els models divergeixen de manera destacable. El que podem assegurar ara com ara és que la setmana vinent estarà marcada per la potent entrada d’aire fred provinent del nord que provocarà una forta clatellada termomètrica i un ambient de cru hivern. El que no està tan clar són les precipitacions. Aquesta massa freda i seca es podria barrejar amb algun braç humit de cara a finals de setmana. Tot plegat és massa aviat per anunciar res i fer volar coloms, però, si més no, el 2024 comença amb símptomes de canvi.

Vegeu el mapa isobàric previst per la setmana vinent:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: