Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Oficina de Consum de Vilafranca informa sobre les reclamacions de despeses hipotecàries

L’Oficina de Consum de Vilafranca informa sobre les reclamacions de despeses hipotecàries

El termini per poder presentar aquesta reclamació encara continua obert, i des de l’Oficina Municipal de Consum es facilita tota la informació i assessorament per poder presentar-la.

La sentència recent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el TJUE, permet que les persones consumidores afectades puguin seguir interposant reclamacions contra les entitats bancàries que els van imposar en els contractes el pagament de la totalitat de les despeses de constitució de les hipoteques, com són la taxació, la notaria, el registre de la propietat o la gestoria.

Segons el TJUE, el període de prescripció per reclamar la devolució de la part corresponent d’aquestes despeses, que tant s’ha discutit darrerament, només comença a córrer quan la persona consumidora té ple coneixement de la declaració de nul·litat per abusivitat d’una clàusula, cosa que es produeix quan rep una sentència judicial que així ho estipuli. Per aquest motiu, aquelles persones que encara no hagin presentat la reclamació extrajudicial davant la seva entitat encara hi són a temps de fer-ho i, aquelles persones que ja ho hagin fet, però hagin rebut com a resposta que el termini per reclamar estava prescrit, podran seguir endavant amb la seva reclamació per la via judicial.

Les persones interessades que vulguin presentar una reclamació, o demanar més informació poden adreçar-se a l’Oficina de Consum de l’Ajuntament de Vilafranca, c/ Santa Maria, 2, 1a planta; o per correu electrònic a .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: