Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Eugeni planteja els reptes de futur amb els instituts de la República

En el marc del 90è aniversari de l’Institut Eugeni d’Ors s’ha celebrat una taula rodona amb els instituts de la República sota el nom ‘Els centres de segona ensenyança creats el 1933’.

Abans de l’inici de la sessió, els directors dels cinc centres convidats han fet un recorregut per diferents edificis de la vila vinculats amb la història de l’Institut vilafranquí.

Ja al Vinseum, l’acte ha obert amb una actuació de l’escola de dansa Assumpta Trens, que ha precedit d’una xerrada sobre l’educació a la Catalunya republicana, a càrrec del professor del centre i historiador Salvador Campamà, qui reivindica que els valors inculcats durant la República s’ensenyen a dia d’avui al centre.

Tot seguit d’una taula rodona al voltant dels reptes de l’educació al segle XXI, amb la participació de la directora de l’institut vilafranquí, Verònica Arrufat, i dels directors dels altres instituts creats el 1933: Brudieu de la Seu d’Urgell, Isaac Albéniz de Badalona, Milà i Fontanals de Barcelona i Pedralbes, també de Barcelona.

Tot moderat per la periodista i exalumna de l’Eugeni d’Ors, Joana Sadurní i per abordar els principals desafiaments de futur. Per la seva part, des de la regidoria d’educació explicava l’orgull que suposa per l’Ajuntament acollir a Vilafranca aquest acte.

L’acte s’emmarca en el 90è aniversari a partir del qual s’han organitzat diverses xerrades i commemoracions amb personal docent i exalumnes del centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: