Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comerç vilafranquí espera unes bones rebaixes, després d’una campanya de Nadal positiva

Diumenge engegava ja la campanya de rebaixes, tot just acabada la de Nadal. Un encadenat de setmanes intenses per el comerç local en les darreres setmanes del 2023 i primers dies del 2024.

El mes de desembre acostuma a ser un bon mes per el comerç local, en bona part gràcies a les festes de Nadal i Reis que tenen un important component comercial. Són unes dates en que sobre tot els comerços de roba i complements, amb l’arribada de l’hivern i els regals que es fan per Nadal i Reis, tenen força feina.

Aquest 2023 la campanya sembla que ha anat força bé, i en la majoria d’establiments s’ha treballat intensament. Sobre tot en la recta final de l’any quan les temperatures s’han normalitzat una mica més per l’època.

Pasqual Ferrer, propietari de La Rosa, comentava que han estat treballant força, tot i que els mesos d’octubre i novembre van ser complicats.

També coincidia amb la percepció que els primers mesos no van ser gaire bons la responsable de la botiga Kimbara, l’Anna Almón.

Comenta que s’ha mantingut al final un nivell similar a l’any passat; però amb menys aglomeracions. Almón remarca que les altes temperatures per l’època dels darrers mesos de l’any no han ajudat gaire en el cas de les botigues de roba.

Satisfetes estaven també des la botiga de roba Anther. La seva responsable Esther Martí comentava que han treballat força.

En la majoria de casos el comerç local inicia la campanya de rebaixes passat Reis, per tant aquesta setmana. Tot i que algunes botigues ja hagin aprofitat els darrers dies de la campanya de Reis per oferir productes rebaixats. Esperen, sobre tot els de roba, poder augmentar les vendes.

Pasqual Ferrer de la seva banda espera poder mantenir les bones sensacions i un nivell de vendes similar als darrers anys.

Sigui com sigui, els botiguers esperen que les rebaixes i l’arribada del fred, animin els compradors i els ajudin a donar sortida a roba d’abric.

Aquest diumenge ha estat el primer de la campanya de rebaixes que els comerços han pogut obrir, i a banda de les franquícies el comerç local no ha obert de manera majoritària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: