Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PSC i ERC presenten l’acord per tirar endavant el pressupost del 2024 amb visió plurianual

L’alcalde Francisco Romero d’una banda, i el portaveu d’ERC-100xCent Vilafranca Pere Sàbat de l’altra han comparegut aquest dimecres al migdia per fer públic aquest acord.

Segons han explicat, és fruit d’un intens treball en base als respectius programes electorals i buscant equilibri pressupostari que ja es va deixar entreveure en l’aprovació de les ordenances en el ple d’octubre. Han explicat que s’ha volgut tenir en compte uns ingressos per tributs municipals vinculats al cost de la vida (IPC) i amb la voluntat de mantenir el nivell de l’endeutament municipal en la franja baixa com fins ara per poder garantir l’autonomia local.

En aquest sentit, han remarcat que l’acord aposta clarament per una visió plurianual i la priorització de la rehabilitació en el plantejament general de les inversions per al mandat actual 2023-2027.Tant Francisco Romero com Pere Sàbat han remarcat que, amb aquest acord de pressupostos, Vilafranca farà un pas endavant en ambició per posar-se al dia, millorar la qualitat de vida amb nous equipaments i serveis i en un entorn que generi les oportunitats per assolir una ciutat viva.

Romero ha destacat com a clau l’esperit de diàleg i acord entre els grups que s’ha impulsat en aquets nou mandat municipal. L’acord que s’ha presentat avui permet, des del seu punt de vista, seguir avançant en aquestes línies de treball guanyant confiança i complicitat. Francisco Romero, alcalde de Vilafranca

Sàbat de la seva banda, ha remarcat la importància d’oferir una visió global de ciutat amb la voluntat que sigui una eina de transformació i millora per a la ciutat i la ciutadania. I posava en valor els espais de diàleg i negociació que ho han fet possible, remarcant que és un acord de pressupost per el 2024 i amb la intenció de treballar sobre eixos bàsics per transformar Vilafranca. Pere Sàbat portaveu d’ERC-100xcent Vilafranca.

En l’acord presentat aquets dimecres s’han concertat algunes accions específiques emmarcades en les inversions per el 2024. Per exemple s’aposta per la renovació del carrer Sant Pere i del carrer Santa Magdalena. S’afrontaran millores en voreres i manteniment a la zona de la Barceloneta-Sant Magí, amb especial incidència en carrers com ara Pere Alegret, Manuel Barba i Roca o Sant Joan Despí.

Es referma també l’aposta per la rehabilitació. En aquest marc, es continuarà la rehabilitació de la Nau Cortina, al carrer Comerç, per situar-hi la segona biblioteca de Vilafranca, així com també es tiraran endavant tots els estudis que assegurin la viabilitat tècnica i econòmica de la proposta de rehabilitació de l’antic Hospital, al carrer Sant Pere. Es reforçaran també les polítiques d’habitatge seguint el Pla Local d’Habitatge, doblant la inversió de l’any 2023.

Entre altres coses, durant el 2024 es preveu també avançar en metodologies per ampliar la participació barri per barri en la definició de les actuacions pressupostàries, i completar els estudis de l’estat actual de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil incloent l’afectació estructural.

Els dos grups municipals que signen posaran en marxa una comissió de seguiment per analitzar el compliment dels acords, que es reunirà periòdicament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: