Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat destinarà part del pressupost de la comarca a la creació d’habitatge assequible

La Vegueria rebrà prop de 80 milions d’euros, dels quals 16M aniran a parar a l’Alt Penedès.

Aquest divendres al matí, la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas Guix, ha presentat a l’Escorxador de Vilafranca el projecte de pressupostos per aquest 2024 que anirà destinat a la Vegueria Penedès. A l’acte han assistit els diferents agents socials i econòmics del Gran Penedès.

Revertir la desinversió
Mas Guix valorava la voluntat del Govern en seguir treballant per revertir els retards en inversió que ha patit el Penedès en els darrers anys. Així mateix, remarcava que són uns pressupostos sectorials, amb pilars clau com la sanitat o l’educació. Malgrat que els pressuposts encara estan pendents d’aprovació, el Govern assegura que destinarà uns 80 milions d’euros al conjunt de la Vegueria, una xifra per sobre de la mitjana catalana.

Repartiment desigual en funció de la comarca
Ara bé, la distribució monetària del pressupost per comarques presenta diferències notables. L’Anoia serà la comarca que més diners rebrà, amb 33 M; seguit del Garraf, amb 20 M; l’Alt Penedès amb 16 M i, a la cua, el Baix Penedès, amb 14 milions. Precisament, bona part de la presentació s’ha dedicat a matissar els projectes de futur relatius al Baix Penedès, després del reiterat manifest de desacord de la comarca.

Habitatge assequible i millores en sanitat
A l’Alt Penedès, una part del pressupost es destinarà a la millora de l’habitatge de lloguer assquible. Així mateix, està previst millorar el CAP de Santa Margarida i els Monjos o desplegar una oficina bancària mòbil a més municipis del teroriri, arribant a 36 indrets de la Vegueria.

Per tant, el Govern confia en l’aprovació recent dels pressupostos en les setmanes vinents amb l’objectiu de revertir part de la desinversió promesa en les darreres legislatures.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: