Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat invertirà 84,8 milions d’euros a la Vegueria del Penedès l’any 2024

L’Alt Penedès tindrà una inversió de 16,7 milions, el Garraf, de 20,2, l’Anoia, de 33,6 i el Baix Penedès, de 14,1.

Aquest dimecres el Govern de la Generalitat ha presentat els pressupostos. A la Vegueria Penedès es contempla una inversió de 84,8 milions d’euros. L’Alt Penedès tindrà una inversió de 16,7 milions, el Garraf, de 20,2, l’Anoia, de 33,6 i el Baix Penedès, de 14,1.

Pel que fa a l’Alt Penedès, les inversions més destacades seran en salut, carreteres, habitatges i en un parc de bombers a Gelida. La inversió més gran correspon a la conservació de carreteres, amb un pressupost inicial de 2,2 milions d’euros; seguida de la construcció de 36 habitatges a Vilafranca del Penedès, al carrer Glòria Lasso, que serà d’uns dos milions d’euros.

D’altra banda, en salut, hi ha una inversió a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès per aquest 2024 d’1,8 milions d’euros; mentre que el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, rep 1,2 milions d’euros.

Les xarxes d’aigua de Subirats i La Granada seran ampliades amb un pressupost d’1,6 milions d’euros en total.

Un cop conegut el detall dels pressupostos, des de Junts per Catalunya qualifiquen en un comunicat de “decepció” la inversió destinada a l’Alt Penedès. Es queixen que la mitjana de diners per persona a l’Alt Penedès és molt menor que la mitjana de Catalunya, amb 148,89 euros/persona en comparació amb 248 euros/persona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: