Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les farmàcies demanen paciència a la població davant l’alta demanda de tests d’antígens

La regulació del preu dels tests arriba en un moment en què les farmàcies adherides al programa de TAR supervisats han assumit també fer els tests de bona part de l’alumnat dels centres escolars.

Des d’aquest dissabte, els test d’antígens ràpids costen 2’94€ a les farmàcies. La regulació arriba després que durant les festes de Nadal, davant l’alta demanda d’aquest producte, es produís una escalada de preus. Però també ha provocat que més persones s’hagin adreçat a les farmàcies per comprar-ne. Això ha fet que, en molts casos, s’hagin esgotat.

Mònica Font Olivé és farmacèutica de la Farmàcia Olivé, a l’Espirall, i demana paciència a la població.

La regulació del preu dels tests arriba en un moment en què les farmàcies adherides al programa de TAR supervisats han assumit també fer els tests de bona part de l’alumnat dels centres escolars quan es dona un cas positiu en un grup. A la Farmàcia Olivé, per exemple, han estat fent entre 60 i 70 tests cada dia durant la setmana passada, la primera després de les vacances escolars de Nadal.

En aquest sentit és molt important que les famílies siguin conscients que, fins que no consta al sistema que hi ha un cas positiu al grup dels seus fills o filles, no han d’adreçar-se a la farmàcia.

A més de la farmàcia Olivé, a Vilafranca hi ha dues farmàcies més adherides per realitzar TAR supervisats i comunicar casos positius: Amadó i Sant Julià. En aquesta darrera han estat fent prop d’un centenar de tests al dia, com explica la farmacèutica Susan Valderrama.

També han notat que es detecten més casos positius ara que no pas abans. Valderrama parlar d’entre un 8 i un 10% dels tests que fan.

Les farmàcies que ofereixen dur a terme un test d’antígens supervisat o una prova d’automostra a determinats col·lectius prioritzats segons el criteri de Salut Pública ofereixen també la possibilitat que es pugui comunicar un resultat positiu en un test d’antígens fet a casa.

En aquest cas, és important no fer-ho presencialment, ja que el resultat positiu implica que s’ha de fer l’aïllament. Cal trucar a la farmàcia, identificar-se amb el DNI o la targeta sanitària i indicar la marca del test i data en què s’ha fet la prova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: