Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les farmàcies tornen a disposar de tests d’antígens i agafen aire després d’un Nadal complicat

Des d’avui les farmàcies ja poden notificar directament tests d’antígens amb resultat positiu al Servei Català de la Salut. L’stock d’aquestes proves ràpides s’ha vist incrementat en els darrers dies

Un cop passades les celebracions més multitudinàries pel que fa a reunions amb familiars i éssers més estimats, les farmàcies ja poden tornar a oferir test d’antígens i també la possibilitat de realitzar els tests de forma assistida.

De cara als dies 24 i 25 de desembre, la majoria de farmàcies penjaven el cartell informant que no disposaven d’existències de tests ràpids, però un parell de dies després va produir-se una entrada massiva als magatzems.

Ara, el panorama és ben diferent pels farmacèutics, al veure com la demanda de tests es redueix i no hi ha manca de producte.

Alhora, des d’aquest dilluns les farmàcies ja poden notificar directament tests d’antígens amb resultat positiu al Servei Català de la Salut, després de l’acord al que ha arribat organisme amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

Amb aquest acord, les persones amb un test d’antigen ràpid amb resultat positiu el podran notificar a les oficines de farmàcia de tot Catalunya on ja es realitzen els test d’antígens supervisats. Aquest nou canal s’afegeix als actualment disponibles i permetrà alleugerir la pressió als centres d’atenció primària de manera notòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: