Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El preu mitjà d’un pis de lloguer a Vilafranca arriba ja als 800 euros

Els experts creuen que la situació és preocupant i demanen, entre d’altres, que es doni més seguretat jurídica als propietaris dels pisos perquè aquests els posin a lloguer

Els preus de l’habitatge lliure a Catalunya no paren de pujar, sobretot els del lloguer. I Vilafranca i l’Alt Penedès no n’és una excepció. Els experts creuen que la situació és preocupant i demanen, entre d’altres, que es doni més seguretat jurídica als propietaris dels pisos perquè aquests els posin a lloguer.

Llogar un pis a Vilafranca d’entre dues i tres habitacions ja costa entre 700 i 800 euros i la pujada de l’euríbor i la manca d’obra nova fa que els preus continuïn pujant. Des de la pandèmia la gent busca habitatges amb una habitació més per poder teletreballar i també es valora molt tenir un balcó o terrassa. Des del sector s’apunta que, a més, ara hi ha un canvi de dinàmica. Rafael Roldán és el director comercial de Finques SIP

Segons Roldan cal que les administracions facin més política per facilitar la construcció d’habitatges socials i, a més, comenta que la llei actual no beneficia els propietaris perquè aquests tenen por que els llogaters els deixin de pagar. Per aquest motiu la gent que es vol canviar de residència el que fa ara és posar-lo a la venda i no a lloguer.

Pel que fa als preus de venda, aquests es mantenen estables i se situen entre els 180 mil i els 250 mil euros per pisos d’entre dues i tres habitacions. Des del sector s’apunta que cada cop més la quota d’hipoteca marca la venda d’un pis. Ruben Llach és economista i gerent de Llach Sardà Associats

Pel que fa a les previsions d’enguany, Llach apunta que s’ha de tenir en compte que el 2022 va ser immobiliàriament molt bo i, per tant, serà complicat igualar-lo però que les seves previsions són optimistes.

La Marina Sonet és una de les moltes persones joves que comparteixen pis. Concretament ella ho fa amb dues amigues més i paguen aproximadament 800 euros de lloguer, repartit entre les tres. Els va costar dos mesos trobar un pis adequat a les seves necessitats i que no fos obligatori presentar cap aval. Marina Sonet

La Marina i les seves companyes de pis també els va costar trobar pis perquè asseguren que la majoria de propietaris no volen gent jove sinó que prefereixen famílies.

Tot i aquesta escalada de preus, els experts asseguren que no hi ha indicis de bombolla immobiliària perquè asseguren que perquè hi hagi bombolla cal que hi hagi molt de crèdit i això a Espanya, de moment, no passa.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: