Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es planten 60 arbres de ribera en una acció de reforestació a la riera de Llitrà

Es planten 60 arbres de ribera en una acció de reforestació a la riera de Llitrà

L’any 2008 AEiG Pere II i Santa Maria de Foix va apadrinar un tram de la riera de Llitrà i durant els dos anys següents, el 2009 i 2010, van plantar arbres de ribera en diferents espais del tram

L’Agrupació Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix ha realitzat una activitat de reforestació forestal a l’entorn de la riera de Llitrà, en col·laboració amb l’ADF La Carrerada i el servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca. Aquesta és una activitat que permet sumar espais forestals al voltant dels cursos hídrics de la vila, afavorint el mosaic agroforestal i la biodiversitat al nostre municipi.

La reforestació es va fer dissabte en un solar proper a la riera de Llitrà. Durant la jornada es van plantar un total de 60 arbres de ribera (àlbers, freixes, salzes…) per celebrar el seixantè aniversari de l’agrupació d’escoltes infantil i juvenil. L’actuació es va dur a terme amb el suport de l’ADF La Carrerada, que va contribuir amb tasques de transport dels arbres i de reg. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès es va fer càrrec del subministrament dels exemplars d’arbres plantats.

L’any 2008 AEiG Pere II i Santa Maria de Foix va apadrinar un tram de la riera de Llitrà i durant els dos anys següents, el 2009 i 2010, van plantar arbres de ribera en diferents espais del tram. Catorze anys després, en aquells espais, hi trobem un bosc de ribera consolidat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: