Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un taller mostra com crear un herbari a partir de plantes recollides a la riera de Llitrà

Les plantes de l’herbari són les conegudes com a vegetació de ribera.

L’Escorxador de Vilafranca va acollir dissabte passat un taller organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs amb l’objectiu d’elaborar un herbari. Es tractava d’una activitat dividida en dues parts. La primera va ser una sortida que es va fer fa uns dies a la riera de Llitrà per observar ocells, conèixer la vegetació de ribera i recollir mostres de plantes. Amb les plantes recollides es feia la segona part de l’activitat que tenia lloc el passat dissabte en forma de taller. Una de les talleristes, la biòloga Montserrat Traver, explicava que un herbari és un catàleg de plantes que es poden trobar en un indret i que serveix per estudiar l’evolució que fan aquestes.
A les rieres es troba un tipus de vegetació molt concret anomenat vegetació de ribera, com les canyes i els joncs.
Aquesta vegetació és important per a la circulació de la fauna que es troba al voltant dels rius i quan es produeixen rierades fortes o pluges torrencials ajuda a frenar l’impacte de l’aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: