Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Actuació popular per a la retirada de canya americana a la riera de Llitrà a Vilafranca

Actuació popular per a la retirada de canya americana a la riera de Llitrà a Vilafranca

Diumenge es farà aquesta acció organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i amb el suport de l’ADF La Carrerada, que vol conscienciar del risc d’aquesta espècie invasora de les riberes de casa nostra.

El proper diumenge 30 de maig, en el marc de la Setmana de la Natura, i amb el suport de l’ADF “La Carrerada”, el servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat una actuació per a la retirada de canya americana a la riera de Llitrà.

El bosc de ribera, amb arbres com el freixe, l’àlber o el salze, i arbustos com el saüc o l’esbarzer, aporta beneficis com ser refugi de biodiversitat, filtrar la contaminació de l’aigua i redueir l’efecte de les riuades. Però a casa nostra moltes ribes de les rieres estan colonitzades per canya americana, una espècie invasora que no deixa que es desenvolupi el bosc de ribera, obtura les rieres i és fàcilment inflamable. En els darrers anys, s’han fet diverses actuacions de retirada de canya a la ribera a les rieres de Llitrà i l’Adoberia. Però és una espècie molt persistent, i tornen a aparèixer rebrots.

Aquest diumenge, entre les 11 i 2/4 de 2 del migdia, qui s’adreci a l’aparcament a tocar del Complex Aquàtic trobarà un punt d’informació on s’explicarà com col·laborar tot fent una passejada al voltant de la riera, i es facilitaran eines i bosses de ràfia per a la retirada de les arrels de la canya.

L’actuació es podrà fer en grups bombolla per tal de complir les mesures de seguretat de la COVID. Qui tingui el passaport Edunauta, amb aquesta activitat, podrà aconseguir un nou segell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: