Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ajuntament i CCAP renoven el conveni per donar suport al Servei de Català

L’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès han renovat el conveni per finançar les infraestructures del Servei de Català de Vilafranca i de l’Alt Penedès.

Un acord que ja ve de fa uns anys i que suposa uns 30.000 euros anuals pel lloguer de les instal·lacions, situades a l’edifici de la Creu Roja del carrer Pere el Gran de Vilafranca, a més del seu manteniment.

Jaume Bertran és el conseller comarcal de Cultura.

L’Ajuntament de Vilafranca, com a ens consorciat, fa, a banda, una aportació vinculada al nombre d’habitants, tal com regulen els estatuts del Consorci per a la Normalització Lingüística. La resta de finançament ve de la Generalitat.

El director del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf Biel Senabre explica les principals funcions de l’ens.

A banda de la renovació del conveni entre ajuntament i Consell Comarcal, Vilafranca acollirà la campanya ‘Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure!’. La cabina de ràdio de la Queta està recorrent més d’una quinzena de ciutats catalanes per recollir les reflexions i les veus de la ciutadania a través de diverses activitats proposades, com respondre preguntes sobre el seu ús del català, mantenir una conversa amb el personatge de la Queta, cantar una cançó o donar una mostra de veu per al projecte AINA.

Àngels Dalmau és la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

L’objectiu de tot plegat és gravar el podcast més gran que s’ha fet mai en català. La cabina s’instal·larà a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca dimecres i dijous vinent, de 10 a 14h i de 15 a 19h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: