Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Eugeni d’Ors celebra el seu 90è aniversari rememorant la primera promoció de dones

L’acte ha comptat amb la presència destacada de 13 de les 15 primeres noies que van estudiar Batxillerat a l’Institut, concretament el curs 1967-1968.

En la commemoració també han participat l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, la regidora d’Educació, Gemma Romeu, diferents portaveus dels grups municipals i tots els membres de la comunitat educativa, així com alumnes de l’Escola Municipal d’Art Arsenal que han elaborat uns accessoris.

La directora del centre, Verònica Arrufat, posava especial èmfasi en el fet de celebrar un acte d’aquestes característiques que reivindica la dona en l’àmbit educatiu. Tanmateix, comenta que els actes de celebració s’allargaran durant tot aquest curs, amb un sopar commemoratiu al mes de maig que aplegarà alumnes i exalumnes, professorat, pares, mares i membres que, en algun moment o altre, han format part de la comunitat educativa de l’Eugeni d’Ors.

Per la seva banda, Salvador Campamà, professor del centre, explica que les diferents generacions que han passat per l’institut han anat en consonància amb el desenvolupament social de la vila. A més, Campamà destaca la data de l’esdeveniment, ja que un mes d’octubre de fa 90 anys el centre va donar classes per primera vegada.

Així mateix, dues exalumnes de la primera promoció femenina expliquen el fet que va suposar que, per primer cop, un grup de noies iniciés els estudis postobligatoris en un centre públic i en ple franquisme.

L’acte ha clos amb la descoberta d’una placa commemorativa i el record de la plantada d’un arbre l’any 2009 per part de la primera promoció de noies que van cursar el Batxillerat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: