Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El VII Seminari d’Història del Penedès se centra en L’associacionisme cultural

El darrer cap de setmana ha analitzat L’associacionisme cultural al Penedès des de l’època medieval fins a l’actualitat

El 7è seminari d’Història del Penedès, organitzat per l’institut d’estudis Penedesencs posa la mirada en l’associacionisme cultural al Penedès des de l’època medieval fins a l’actualitat i intenta afrontar el repte de la manca de relleu generacional en el sector.

Les sessions s’inauguraven divendres 20 d’octubre amb la participació de Ramon Arnabat, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Josep Anton Calvet, responsable de la secció d’Història i d’Àngels Dalmau, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Per la seva part, l’expresident de l’IEP posava en valor la trajectoria de les jornades.

Per abordar un dels reptes principals que té l’associacionisme cultural, que és la manca de relleu generacional, el primer dia de les jornades, David Nàcher, politòleg i professional de la joventut, va fer una conferència sota el nom “Relleu generacional associatiu, realitat o mite?”.

La jornada també va comptar amb una conferència anomenada “L’associacionisme històric al Penedès” a càrrec de l’historiador i president de l’IEP Ramon Arnabat.

IEP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: