Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el llibre ‘Les col·lectivitats agrícoles al Penedès, 1936-1939’

La presentació del llibre ‘Les col·lectivitats agrícoles al Penedès, 1936-1939’ posa en valor un model basat en el bé comú.

Aquest dijous al vespre, l’historiador Andreu Mayayo presentava a l’Auditori del Vinseum el llibre editat per l’Institut d’Estudis Penedesencs ‘Les col·lectivitats agrícoles al Penedès, 1936-1939’, dels historiadors Ramon Arnabat i Guillem Puig.
Mayayo posava en valor un model basat en el bé comú que va funcionar en un context convuls i que es pot traslladar a l’actualitat.

El treball forma part del projecte de l’Institut d’Estudis Penedesencs ‘Tots els noms’, com explica un dels seus autors, Ramon Arnabat.

El llibre ‘Les col·lectivitats agrícoles al Penedès, 1936-1939’ és un treball que aporta molta informació inèdita sobre aquesta experiència al Penedès, en el que hi van participar unes 2.000 famílies jornaleres i pageses i que explotaven més de 2.000 hectàrees de terra en 35 col·lectivitats existents en 32 municipis.

El llibre és el número 233 de l’Institut d’Estudis Penedesencs i els socis de l’entitat podran recollir-lo gratuïtament a les seus de l’IEP a Vilafranca, el Vendrell i Vilanova. I aquells que no en siguin socis poden adquirir-lo al preu de 15€ a les llibreries del Penedès i a les seus de l’IEP. Amb el mateix títol hi ha una exposició del 2 al 18 de febrer, a la Capella de Sant Joan de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: