Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Parlament s’oposa a les línies MAT entre Aragó i Catalunya promogudes per Forestalia

El Parlament de Catalunya ha mostrat amb una àmplia majoria de vots la seva oposició a les línies de molt alta tensió que promou Forestalia i que anirien des de diversos punts d’Aragó fins a Catalunya

La moció presentada per ERC demana aturar concretament les línies Baix Cinca – Pierola, Valmuel – Begues i Laluenga – Isona. El text destaca la ferma oposició a aquells projectes que siguin contraris al model i projecte energètic propi per a Catalunya i també demana al Govern emprendre totes les mesures administratives i legals per recórrer les autoritzacions administratives a través de les Declaracions d’Impacte Ambiental.
A instància de la CUP, el document també insta al Govern de la Generalitat a reclamar al Govern espanyol que actuï davant les grans empreses elèctriques per recuperar el control de la distribució elèctrica perquè les MAT no siguin d’iniciativa privada.
Coincidint amb el debat sobre política energètica que tenia lloc al Parlament de Catalunya, aquest dijous també la Plataforma No a la MAT va convocar a tots els grups polítics que van votar, el passat mes de març, favorablement la Proposta de Resolució que instava el Govern a oposar-se a les línies projectades i a desenvolupar un model energètic propi per a Catalunya.
Membres de la Plataforma van fer una roda de premsa al Parlament. Un dels seus portaveus és el vilafranquí, Carmel Carrillo, que es mostrava parcialment satisfet.
Carrillo adverteix que també a Catalunya s’estan desenvolupant projectes privats sense un diàleg amb el territori.
La finalitat de la reunió de la Plataforma amb els parlamentaris va ser aclarir quina és, a hores d’ara, la posició la Generalitat en vers als macroprojectes i amb el compromís, aprovat en la proposta de resolució, de desenvolupar la Llei de canvi climàtic per tal de definir el model energètic de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: