Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat demana que l’empresa que promou la MAT faci un nou estudi d’impacte ambiental

Les Plataformes contraries a la MAT esperen que es pugui aturar el projecte amb la connivència dels ajuntaments, si finalment s’arriba a la fase constructiva, ja que podrien modificar el planejament.

Representants de la Plataforma No a la MAT Catalunya es van reunir a mitjans de juny al Parlament amb responsables de la Direcció General d’Energia i la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural per tal de conèixer en quin moment es troba el projecte de línia de molt alta tensió que vol travessar bona part de Catalunya per portar energia produïda a l’Aragó.

En aquest sentit, Judit Cañís de la Plataforma No a la MAT Baix Penedès, i Neus Pla de la Plataforma No a la MAT Alt Penedès, han explicat que se’ls va explicar que des de la Generalitat es considera que la declaració d’impacte ambiental que va presentar l’empresa que promou el projecte és molt superficial. Cañís remarca que van rebre un posicionament clarament contrari a la MAT per part del Govern, i que ara exigeix a l’empresa que faci un estudi d’impacte ambiental molt més exhaustiu.

L’empresa ha de presentar en els propers mesos aquest nou estudi, i sinó el projecte de línia de molt alta tensió quedaria aturat en el seu pas per Catalunya. Des de ambdues plataformes expliquen que en el moment actual del procés no poden presentar al·legacions. Podrien fer-ho si aquest tira endavant i entra en la fase constructiva.

Cañís explica que les administracions locals poden també fer pressió de cara a aturar el projecte. Comenta que els ajuntaments poden estipular en els seus plans urbanístics que aquesta infraestructura hagi de passar soterrada, un fet que encaria el projecte i el podria fer inviable per l’empresa.

Finalment Neus Pla recorda que la majoria d’ajuntaments al Penedès s’han posicionat contraris a aquest projecte, però que cal continuar actius.

Reconeixen que ara s’obre un temps d’incertesa, ja que també caldrà estar pendents de possibles canvis tant al govern de l’estat com al de la Generalitat, que poguessin fer decaure aquesta demanda d’un nou estudi d’impacte ambiental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: