Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

No a la MAT Penedès recorda que el Govern, qui té l’última paraula, és contrari al projecte

En nom de la plataforma, Carmel Carrillo explica que la publicació al BOE de la resolució és un pas administratiu que no canvia la situació i confia en què el projecte no tiri endavant.

Aquest dimecres s’ha publicat al BOE la resolució de 13 de juliol de 2023, de la Direcció General de Política Energètica i Mines, per la qual s’atorga a l’empresa Energies Renovables d’Ormonde 36, SL, autorització administrativa prèvia per a la instal·lació fotovoltaica Jaume I i les seves infraestructures d’evacuació, en termes municipals de Saragossa, Terol, Tarragona i Barcelona.

Es tracta de la instal·lació que portaria energia des d’Aragó fins a l’àrea metropolitana de Barcelona a través de línies de Molt Alta Tensió. El traçat de la MAT projectada passaria per 8 comarques catalanes, entre elles l’Alt Penedès, on afectaria als municipis de Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet i Olesa de Bonesvalls.

Des de la Plataforma No a la MAT Penedès, però, recorden que el Govern de la Generalitat és qui té l’última paraula i hi ha el compromís explícit de no acceptar aquesta infraestructura, amb l’aprovació, el passat mes de març d’una proposta de resolució amb els vots a favor de pràcticament tots els grups parlamentaris.

En nom de la plataforma, Carmel Carrillo explica que la publicació al BOE de la resolució és un pas administratiu que no canvia la situació.

Carrillo es mostra convençut que el projecte no podrà tirar endavant.

Des de la Plataforma No a la MAT recorden que cal fer un replantejament del model energètic i estudiar les possibilitats de generar energia de proximitat. Unes possibilitats que diversos estudis demostren com a possibles i viables.

Des de la plataforma es mostren tranquils ja que la Generalitat s’ha mostrat en tot moment contrària al projecte de la MAT, l’últim cop en una reunió celebrada el passat 20 de juny. Ara, els representants de la plataforma han demanat fer una nova trobada per fer el seguiment de la situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: