Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Cavatast consolida la ubicació al Parc Lluís Companys

La mostra de caves continua creixent en nombre de cellers i visitants.

Aquest diumenge al vespre es donava per tancada la 27ena edició del Cavatast a Sant Sadurní desprès de tres dies molt intensos en els que s’ha superat la xifra de visitants de l’any passat, confirmant que la nova ubicació ha estat tot un èxit. Al Parc Lluís Companys hi havia 26 cellers, quatre més que l’any passat i 9 espais de degustació.

L’acte inaugural a La Fassina va donar, divendres al vespre, el tret de sortida d’una nova edició del Cavatast.

L’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, va voler apel·lar a la ‘responsabilitat col·lectiva de posar el cava on es mereix’. També va expressar la preocupació que la sequera ha generat en la rerema d’enguany.

L’alcalde va centrar el discurs en el gran tresor del que disposa el Penedès, que és el cava, i el treball que cal fer per desestacionalitzar el seu consum.

El discurs inaugural, a càrrec de l’escriptora i divulgadora Empar Moliner, va reivindicar el paper que ha de jugar el cava en la vida quotidiana i va assegurar que és la seva beguda predilecta.
L’any passat la mostra estrenava la nova ubicació, però va patir encara els efectes pandèmia i també la pluja que va caure en divendres. Aquest any en plena post pandèmia i amb un clima estiuenc el certamen ha estat tot un èxit. Els cellers han quedat satisfets, destacant sobretot l’assistència de públic del dissabte.

Els visitants han valorat també de forma positiva el trasllat del Cavatast al Parc Lluís Companys.

Per tot plegat la regidora de Comerç i Turisme, Eva Cruces, parla de la consolidació del model de la mostra, que enguany comptava amb un major nombre de cellers i amb més programació d’activitats i més espai.

Amb les primeres valoracions en calent aquest diumenge al vespre ja es començava a pensar en millores per l’edició del Cavatast de l’any vinent.

Durant les jornades de dissabte i diumenge es podia gaudir d’un ampli ventall d’activitats, tant al Parc Lluís Companys com al Celler de la Fassina de can Guineu, entre les quals destacaven tastos dirigits i maridatges, i xerrades a càrrec d’experts i referents del sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: