Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aproximacó al poema ‘Primavera’ de Verdaguer en un acte a la Capella dels Dolors de Vilafranca

Aproximacó al poema ‘Primavera’ de Verdaguer en un acte a la Capella dels Dolors de Vilafranca

Aquest poema testamental de Verdaguer no parla de misses ni sermons, sinó del seu amor per la poesia i la voluntat de perdurar com a poeta entre nosaltres i no com a religiós.

La Secció literària del Centre Artístic Penedès presenta el llibre ‘Jean-Paul Richter, Ludwig Uhland. Fonts i Significació de Primavera de Jacint Verdaguer”, de l’autor Joan Requesens i Piquer amb pròleg Roger Canadell, publicat a Quaderns de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris.

La presentació anirà a càrrec d’Anna Maria Ruiz, professora i crítica literària, i de l’autor del llibre, intel·lectual i estudiós de l’obra de Verdaguer. El voluntariat per la lectura EVA354 recitarà fragments del poema ‘Primavera’ de Jacint Verdaguer. L’acte es farà el 25 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la Capella dels Dolors de Vilafranca.

‘Jean-Paul Richter, Ludwig Uhland. Fonts i significació de Primavera de Jacint Verdaguer’ és una interpretació del poema arran de la descoberta d’un manuscrit de Verdaguer en què hi ha copiats fragments d’aquests autors romàntics alemanys que hi tenen relació pel seu contingut.

‘Primavera’ és un poema que roman ocult fins el 1995 als arxius de la Biblioteca de Catalunya, i que el 2013 es publica en l’obra completa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: