Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cabosanroque porta a Vilafranca l’obra sonora ‘Dimonis’ basada en els quaderns de Verdaguer

Dimonis és un projecte d’art sonor que se serveix de les llibretes escrites per Jacint Verdaguer entre 1890 i el 1893 mentre assistia a sessions d’exorcismes en un pis de Barcelona.

Aquest dimarts al matí, la Sala dels Trinitaris acollia la presentació de la instal·lació visual i sonora ‘Dimonis. Ex-orcismes i in-orcismes de Verdaguer’ creat per la parella d’artistes sonors Cabosanroque, Laia Torrents i Roger Aixut. A l’acte eren presents també el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, el sotsdirector general de Promoció Cultural de la Generalitat, Toni Cabré, i la historiadora de l’art i exdirectora de la Fundació Jacint Verdaguer, Carme Torrents. Tal i com explica Laia Torrents, Dimonis és un projecte d’art sonor que se serveix de les llibretes escrites per Jacint Verdaguer entre 1890 i el 1893 mentre assistia a sessions d’exorcismes en un pis de Barcelona.

L’objectiu és reflexionar sobre el fenomen de la possessió i les seves implicacions socials, estètiques, biològiques i fins i tot teatrals. Segons Cabosanroque són textos profundament actuals que, amb la situació provocada per la crisi sanitària de la Covid-19, ressonen encara amb més contundència. El format és difícil de catalogar, està a cavall de l’exposició i el teatre. Ho explica Roger Aixut.

Dimonis és una manifestació artística integrada per 10 instal·lacions plàstico-sonores i la relació entre elles que són el resultat de la recerca de 5 conceptes bàsics i les seves connexions: l’acte comunicatiu, el ritual, la NO correspondència entre continent i contingut, paral·lelismes amb la biologia i la pandèmia mundial de la Covid i formes de possessió. L’obra es podrà veure a la Sala dels Trinitaris del 9 d’abril al 9 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: