Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

500 estudiants d’ESO i batxillerat assisteixen a una xerrada d’activistes pels drets humans

La gira de tardor de la XIII edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans ha arribat aquest dimarts a Vilafranca.

El Casal ha acollit un acte divulgatiu sobre la defensa dels drets humans que s’ha adreçat a l’alumnat de secundària de diferents centres educatius. Uns 500 estudiants d’ESO i batxillerat han assistit a una xerrada dels activistes Yezli Mic, rapera, activista i feminista de El Salvador, i Jorge Weke Katrixkir, líder del poble maputxe, a Xile. La regidora d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, ha assenyalat que és important la tasca de divulgació entre el col·lectiu de població més jove.
La regidora destaca el valor de Ciutats Defensores, donat que és un projecte municipalista que compta amb la participació d’ajuntaments, entitats i institucions que, des dels seus respectius àmbits d’actuació, treballen en la defensa dels drets humans. Les defensores i els defensors de drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o regional. Contribueixen a l’eliminació efectiva de totes les violacions de drets humans i al desenvolupament de les llibertats fonamentals dels pobles i individus, i a la construcció de societats més justes, tenint com a principis la igualtat, la no discriminació i la dignitat humana.
La rapera, activista i feminista Yezli Mic, és membre del col·lectiu Hip Hop Femenino de El Salvador, la primera organització de dones raperes del país, fundada el 2015 i impulsora del primer festival de hip-hop femení. A més dels drets de les dones i la defensa dels drets humans, també creen consciència sobre els drets sexuals i reproductius.

Pel que fa al líder xilè, Jorge Weke, és dirigent del parlament maputxe de Koz Koz. Va formar part del Consejo de Todas las Tierras, organització orientada a recompondre el teixit social maputxe que s’havia perdut degut al colonialisme. Jorge Weke va dissenyar la bandera que unifica als maputxe, i és activista pels drets dels maputxes i drets mediambientals.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global. L’Ajuntament de Vilafranca participa en aquest projecte des dels inicis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: