Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diversos actes serveixen per celebrar la 13a edició de Ciutats Defensores de DDHH a Vilafranca

Al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans hi participen 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans.

L’Ajuntament de Vilafranca participa des dels seus inicis en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Aquesta 13a edició consta de dues gires: la de primavera, que s’està celebrant entre els dies 18 i 29 d’abril, i la de tardor, que se celebrarà del 2 a l’11 d’octubre. Un dels actes de l’edició primaveral ha estat la participació de Wendy Quintero, periodista i defensora dels drets humans a Nicaragua i actualment exiliada a Costa Rica. Quintero ha fet una xerrada a l’alumnat de 2n de l’ESO de l’Institut Vilafranca 2 per explicar la realitat del seu país.

D’altra banda, també s’ha fet una jornada al voltant del projecte Reacciona. Es tracta d’una proposta pedagògica que vol incidir en l’alumnat d’educació secundària amb l’objectiu d’impulsar una ciutadania crítica sensibilitzant sobre la cooperació, la solidaritat, els drets humans i al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
L’alumnat participant rep l’aprenentatge de les eines audiovisuals, però sobretot rep l’aprenentatge i la sensibilització a les temàtiques de cooperació sobre les que treballen les entitats del nostre municipi. Jaume Farga és el responsable del projecte.

L’activista iraniana Ryma Sheermohammadi també ha estat a Vilafranca per oferir la xerrada “Les dones a l’Iran, una mirada des dels drets humans”. Sheermohammadi es van instal·lar a Espanya fa 30 anys, on ha desenvolupat la seva carrera com a traductora i intèrpret. Treballa en projectes europeus que tenen com a eix l’activisme iranià així com la defensa dels drets de les dones iranianes. Tal i com explica ella mateixa les dones són les que han iniciat la revolució ja que són les que més pateixen.

Al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans hi participen 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: