Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca rep activistes per la XII edició de les Ciutats Defensores dels Drets Humans

Vilafranca participa en la XII edició de les Ciutats Defensores dels Drets Humans.

És un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global. Les defensores i els defensors de drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o regional.
A Vilafranca hi serà present Yurany Cuellar, que realitzarà dues xerrades per a alumnat de 4t d’ESO al Col·legi Sant Ramon i a l’Institut Milà i Fontanals. Yurany Cuellar és una activista colombiana que treballa per la defensa dels drets de les dones rurals i camperoles. Des de fa anys, el seu compromís es vehicula a través de l’Asociación Campesina del Valle del río Cimitarra, una organització que aglutina més d’un centenar de Juntes d’Acció Comunal i altres agrupacions comunitàries de diversos municipis de la regió del Magdalena Medio. La tasca de l’Asociación, que arrenca a mitjans dels anys 90, s’emmarca en la defensa integral dels drets humans, i promou la lluita per l’accés a la terra i la dignificació de la vida camperola.
Vilafranca també rebrà la visita de Morena Herrera, que realitzarà una xerrada oberta a la ciutadania demà, dijous, a les set de la tarda, a l’Espai Jove La Nau. Morena Herrera és, possiblement, una de les activistes feministes més conegudes d’El Salvador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: