Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Malestar als Castellers de Vilafranca pels canvis a la puntuació del Concurs de Castells

Una modificació ha estat la puntuació del 3d9 sense folre, que l’any que ve valdrà més, tant carregat com descarregat, i el pde9fmp que ha baixat la puntuació

La taula de puntuació del Concurs de Castells, que celebrarà una nova edició l’any que ve, ha patit canvis en els castells de la gamma més alta. Així, per exemple, ha entrat l’inèdit 3d10 sense manilles, que és el castell que més puntua, i ha sortit el pilar de 7 sense folre.

Altres modificacions han estat la puntuació del 3d9 sense folre, que l’any que ve valdrà més, tant carregat com descarregat, i el pde9fmp que ha baixat la puntuació. El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, mostra el seu malestar per aquesta decisió, assegura que ja en van deixar constància i creu que enguany s’ha pres la decisió de forma molt precipitada.

Per part dels Xicots, la seva cap de colla, Tamara González apunta que no pot opinar sobre castells que no han provat però que també veu incoherències a la taula de puntuació.

Els canvis a la taula van entrar en vigor el dia 1 de setembre i van ser aprovats per la Comissió Assessora, l’òrgan encarregat d’avaluar els punts i la ubicació dels castells a la taula, integrada per representants de les sis primeres colles classificades en la darrera edició del Concurs, les quatre de Tarragona i diversos periodistes i experts escollits per l’organització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: