Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds cedeixen a l’Arxiu Comarcal un fons de 52 arxius d’imatges donats per Ramon Saumell

Aquest dimarts a la tarda es va fer l’acte oficial de recepció per part dels Castellers de Vilafranca d’aquest material videogràfic que Ramon Saumell ha donat a la colla.

Es tracta de pel·lícules en 8 i 16 mil·límetres filmades entre els anys 50 i 80 del segle passat. Com comentava el president dels Verds, Carles Mata, són 52 arxius que ja s’han digitalitzat i que la colla diposita a l’Arxiu Comarcal amb la voluntat de garantir la seva conservació i facilitar la seva consulta.

Mata va voler també agrair a Ramon Saumell aquesta donació a la colla d’un material que conté algunes imatges que fins ara no tenien, o eren només fotografies.

Ramon Saumell, vilafranquí resident a Vilanova, explicava que ja fa temps que pensava que aquest material havia de ser a Vilafranca.

A l’acte també hi era convidada la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, que va remarcar que es tracta d’un material documental molt important sobre castells, però també sobre la Festa Major.

L’acte de recepció d’aquest material per part de la colla era també el darrer de Carles Mata i Cisco Benet com a màxims responsables dels Castellers de Vilafranca. Mata i Benet, com a president i cap de colla dels Verds aquests darrers quatre anys, feien un balanç positiu de la feina feta, i recordaven que havien tingut moments complicats amb la pandèmia que va marcar bona part del seu mandat.

Com va explicar Mata, aquest dissabte es farà l’assemblea de tancament de mandat, per donar compte de la feina feta. Una assemblea on des de la colla es fa una crida a que les persones que hi assisteixin portin caixes de llet per donar-les al Banc d’Aliments de Vilafranca.

Finalment per el proper 10 de febrer està convocada l’assemblea extraordinària que ha d’escollir la nova junta. De fet, s’ha presentat una única candidatura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: