Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Torrelles de Foix té tres mesos per pagar 1,6MEUR pel cas de Can Coral

El cas es remunta al 2007, quan es van adjudicar les obres a l’empresa Building Factory per 13,9 milions d’euros, i que finalment es van elevar per sobre dels 21 milions.

El jutjat contenciós administratiu nº 13 de Barcelona ha dictat una interlocutòria en què dona a l’Ajuntament de Torrelles de Foix un termini de tres mesos perquè executi el pagament d’1,6 milions d’euros a l’empresa Building Factory, constructora de les obres d’urbanització de Can Coral. La interlocutòria arriba després de la sentència condemnatòria que va dictar la Sala Tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’any 2022.

El cas es remunta al 2007, quan es van adjudicar les obres a l’empresa Building Factory per 13,9 milions d’euros, i que finalment es van elevar per sobre dels 21 milions. La constructora va acabar demandant el consistori pel sobrecost, en una revisió de preus que no va ser acceptada per l’Ajuntament. L’empresa va reclamar un total de 3 milions d’euros i la sentència va reconèixer finalment una indemnització d’1,6 milions.

Des del municipi, l’alcalde Sergi Vallès assegura que, des que es va donar a conèixer la sentència, han treballat amb d’altres institucions i entitats bancàries per trobar el finançament, de moment sense èxit, i fa un crit d’alarma per la «situació límit i de paralització» a què es pot veure abocat l’Ajuntament i el municipi si no es troba una solució en les properes setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: