Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa major acaba amb 60 denúncies per incivisme i quatre menors detinguts

La majoria de les denúncies per incivisme han estat per faltar el respecte als agents de l’autoritat, orinar al carrer o barallar-se i els detinguts per robatoris amb violència de mòbils i carteres

La Festa Major de Vilafranca s’ha tancat amb un balanç positiu des del punt de vista de seguretat ciutadana. Així ho asseguren des de l’àrea implicada, que han destacat la tasca preventiva que es va començar a fer fa setmanes com a clau de l’èxit.

La tasca preventiva ha reduït el nombre d’incidents i la seva gravetat durant la darrera Festa Major. Aquesta seria la conclusió que s’extreu del balanç en seguretat que ha fet el regidor de l’àrea, Ramon Zaballa, i l’inspector de la Policia Local, Albert Romero, que apunten que ha estat una festa major de gairebé una setmana amb molts actes i, tenint en compte això, la valoració que en fan és molt positiva. Ramon Zaballa creu que l’operació policial a l’Espirall o l’impediment de diverses ocupacions, dutes a terme fa unes setmanes, han contribuït a fer una festa major més segura.

Zaballa també destaca com a mesures de prevenció la campanya informativa anunciant les mesures de seguretat durant la Festa Major i la coordinació amb els Mossos d’Esquadra.
A més, recorda que durant els dies de Festa Major s’ha mobilitzat tot els agents del cos, s’ha incrementat la presència de la policia al carrer i s’ha coordinat la presència policial a tots els actes per provocar un efecte dissuasiu. L’inspector Albert Romero destaca algunes intervencions com ara una seixantena de denúncies per incivisme o quatre menors d’edat detinguts per robatoris amb violència.

La majoria de les denúncies per incivisme han estat per faltar el respecte als agents de l’autoritat, orinar al carrer o barallar-se. A banda, la Policia Local ha fet també uns 25 serveis assistencials per qüestions mèdiques. Preguntat per alguns robatoris de mòbils que s’han produït durant la festa a càrrec de diversos grups de joves, Romero confirma aquests casos.

Per altra banda des de la Policia Local estan satisfets de la decisió dels administradors de fer la majoria d’actes al centre de Vilafranca perquè els va donar capacitat de reacció més ràpida.

Albert Romero comenta que ara el que faran és valorar possibles aspectes a millorar, com ara la il.luminació de la zona esportiva durant l’empalmada perquè consideren que l’espai era massa fosc.

Des de l’Ajuntament agraeixen l’actitud cívica mostrada per la majoria de la ciutadania i han destacat la seva voluntat de fer de la seguretat dels veïns i veïnes la seva màxima prioritat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: