Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els centres d’ensenyament inicien el curs lamentant el poc temps per preparar-se

El curs escolar ha començat a primària i secundària aquest dimecres 6 de setembre, mantenint l’avançament que ja es va aplicar el curs passat, i marcat per molts canvis en els claustres.

A primers de setmana ja s’ha iniciat el moviment a les escoles vilafranquines, amb els mestres i tot el personal fent els darrers retocs per tal que tot estès preparat de cara a acollir els alumnes a partir d’avui en que els centres han tornat a obrir portes per aquest curs 2023-2024.

Per segon curs consecutiu, el Departament d’Educació ha decidit que els alumnes de primària i secundària iniciïn les classes abans de l’11 de setembre. Des de les direccions dels centres es considera que se’ls dona poc marge de treball, i aquest any a més amb un estiu que ha comportat molts canvis en el equips docents. Mònica Calaf, directora de l’Escola Pública Estalella i Graells remarca que el divendres dia 1 de setembre encara no hi eren tots els docents.

Una situació amb la que coincideix plenament la directora de l’Escola Baltà i Elias, Cecília Raventós tot apuntant que ja al juliol no van poder fer claustre. Apunta també que la desaparició de la jornada intensiva el setembre els ha tret dues hores de feina interna que van poder fer el curs passat.

Mònica Calaf remarca també que aquestes situacions compliquen fer escola i que tot el personal docent pugui seguir la línia educativa dels centres.

Els centres concertats no van aplicar l’any passat aquesta jornada intensiva al setembre, i per tant aquest inici de curs tampoc notaran aquesta diferència. Si els afecta la reducció de ràtios que s’està aplicant als cursos d’educació infantil. En el cas del col·legi Sant Josep han aprofitat també per afrontar una reforma total de les 3 aules d’aquest cicle. Com explica la mestre d’I3 Núria Baqués, era una acció del tot necessària que els permetrà treballar millor.

Ja fa temps que s’aposta arreu per un model d’escola inclusiva, però sovint la queixa és de manca de recursos. Aquest inici de curs, les direccions dels centres d’ensenyament de Vilafranca han adreçat una carta al departament per tal de reclamar que no es retallin més hores de vetlladores.

Des de l’Estalella apunten que en el seu cas concret han vist reduïdes les hores de vetlladores de menjador, amb afectació directe sobre els alumnes amb Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva.
Totes aquestes situacions van portar ja a final de curs passat a que des dels sindicats majoritaris del sector s’anunciés una convocatòria de vaga per aquest primer dia de curs. Una convocatòria però, que sembla no ha tingut gaire seguiment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: