Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca amplia el dispositiu policial per garantir la seguretat per Festa Major

La Policia Local celebra que la majoria d’actes se celebrin al centre, cosa que des de l’associació de veïns i veïnes veuen amb preocupació

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra ja tenen a punt tot el dispositiu que desplegaran els dies de Festa Major i mobilitzaran tots els efectius disponibles per tal de garantir la seguretat durant la més típica.

L’Ajuntament porta treballant setmanes amb el dispositiu de seguretat que hi haurà per la més típica, amb un reforç i ampliació dels efectius en comparació amb l’any passat. Ho explica el regidor de seguretat ciutadana, Ramon Zaballa,

Enguany, el dispositiu es veurà doncs intensificat gràcies a l’ampliació d’efectius amb 7 policies més que s’ha pogut implementar en els darrers mesos, que permetrà reforçar les franges horàries i actes més conflictius. En total treballaran una seixantena de policies, uns 24 al torn de nit, que podran ampliar el seu horari segons les necessitats.

Es reforçaran tots els torns horaris i especialment el torn nocturn que és quan hi pot haver màxima afluència de públic com les nits de l’empalmada i dels concerts que finalitzen ben entrada la matinada.

El dispositiu preveu que tots els efectius de la Policia Local treballin en tasques de prevenció i per donar una resposta ràpida en cas de conductes delictives o incíviques i en cas que hi hagi qualsevol requeriment. També es preveuen patrullatges en motocicletes per poder reaccionar amb immediatesa.
Aquests dies també s’ampliarà la coordinació habitual amb els Mossos, que tot i tenir el dispositiu similar al de l’any passat, recorden que hi ha serveis especials per festa major. Ho explica l’inspector en Cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, Manel Sancho

Els Mossos també garantiran la seguretat per la diada de Sant Fèlix, faran controls de trànsit tant a la ciutat com fora i seran presents a trens i busos per garantir la seguretat dels seus usuaris.
Preguntat per la sensació d’inseguretat de la ciutadania, que veuen com sovint es detenen persones amb molts antecedents que l’endemà tornen a estar al carrer, el regidor de seguretat ciutadana creu que cal reformar les lleis.

Finalment des del consistori es recorda que també que durant tota la festa major i haurà punts liles i parelles itinerants per prevenir i atendre actituds masclistes i comportaments sexistes en espais públics d’oci i festius.

Enguany els administradors han presentat un nou espai per a concerts, a la rambla nostra Senyora, que vol ser un punt de trobada al centre. Així, es vol garantir al màxim la seguretat de la gent, que només s’haurà de desplaçar a la zona esportiva per l’empalmada.

El cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, confessa que van rebre amb molt bons ulls la proposta de traslladar bona part de l’activitat de la zona esportiva al centre.

Des de l’associació de veïns i veïnes del Centre, la seva presidenta Esther Ribas, comenta que enguany s’ha tornat a centralitzar tot al centre i això els preocupa sobretot per qüestions de seguretat.

A banda de temes de seguretat, des del Centre Vila també recorden que els veïns i veïnes del barri veuran com la festa de la nit gairebé connecta amb la festa del matí amb les matinades. Per això demanen que es compleixin els horaris estipulats. Joan Santacana és el tresorer de l’associació

A banda de la seguretat que garantirà la Policia Local, també es compta amb la col·laboració dels controladors d’accés i dels vigilants de seguretat privada contractada per als concerts. Albert Romero vol deixar clar, però, que aquesta seguretat no substitueix mai en cap cas a la policia local.

La Policia també reforçarà la seguretat de l’entorn del nou espai de la rambla Nostra Senyora amb elements fixes perquè no puguin entrar-hi vehicles.

Des de l’Ajuntament apunten que, tot i que el dispositiu està a punt, és important que la ciutadania sigui corresponsable i fan una crida a tothom a gaudir de la festa major de forma cívica i amb respecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: