Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Preocupació a la comarca pel risc d’incendis per l’onada de calor que durarà fins dilluns

Les temperatures pujaran en els propers dies podent arribar als 42 graus. Viurem, per tant, alguns dels dies més calorosos d’aquest estiu.

Aquest dimecres es va activar el Pla Alfa 3 per l’alt risc d’incendis forestals a causa de l’onada de calor que ens afectarà durant 5 dies. S’ha restringit l’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix. Com a mesures se suspenen acampades, es limita el lleure i es restringeix l’activitat agrícola amb maquinària. Aquestes mesures afecten 279 municipis de 24 comarques, entre ells tots els municipis de l’Alt Penedès, excepte Vilafranca, Pacs, Santa Fe, La Granada, Vilobí, Puigdàlber, Les Cabanyes i el Pla del Penedès. El president comarcal, Xavier Lluch, fa una crida a seguir aquestes mesures. Lluch demana facilitar la tasca de les ADFs i els bombers així com la col·laboració del veïnat.

L’onada de calor va començar aquest dimecres i es preveu que duri fins dilluns. Segons el geògraf i aficionat a la meteorologia, Pere Almendarez, les temperatures pujaran en els propers dies podent arribar als 42 graus. Viurem, per tant, alguns dels dies més calorosos d’aquest estiu.

Les altes temperatures fan que la gent es vulgui resfrescar, per exemple, menjant gelats o granissats. A la gelateria García-Sirvent estan notant molta demanda aquests dies. Ho explica l’Ona Alsina.

Per prevenir els possibles efectes d’aquestes temperatures màximes, Salut i l’Ajuntament de Vilafranca recorden a la ciutadania alguns consells d’autoprotecció. Cal protegir-se del sol i tancar les persianes de les finestres. També s’aconsella obrir les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la. Si no es disposa d’aire condicionat, es pot mirar de passar les hores de més calor, o com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats. S’ha de reduir l’activitat física a les hores de més calor i beure força aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: