Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escultor Ramon López reprodueix una cara de fa 2.000 anys

L’estudi Quagga, amb seu a Sant Martí Sarroca, ha participat al projecte internacional de Sàpiens que ha permès reproduir el bust d’una dona nabatea.

El director de l’estudi Quagga, amb seu a Sant Martí Sarroca, Ramon López, ha participat reproducció facial d’una dona que va viure a Al-Hijr, fa 2.000 anys.

López és el màxim expert a Europa en recreacions de figures humanes i animals, i ha participat en el projecte internacional de Sàpiens que ha permès reproduir el bust d’una dona nabatea.

L’escultor posa en valor la troballa i la implicació de l’equip que han fet possible l’escultura, que ha reunit un equip d’arqueòlegs, antropòlegs forenses i escultors de França, del Regne Unit, de Catalunya i de l’Aràbia Saudita.

Els nabateus eren nòmades àrabs que es van convertir en comerciants del desert. Al segle I aC, quan van ocupar Al-Hijr, dominaven el territori que hi havia entre Damasc, l’actual Síria i la península Aràbiga.

Les restes òssies de la Hinat, la dona a la qual s’ha donat vida dos mil anys després de la seva mort, es van localitzar en una de les cent tombes monumentals que es conserven en aquest gran jaciment arqueològic declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco.

En la visita a Sant Martí, López va explicar que el projecte es va dur a terme a l’any 2020.

L’estudi Quagga va entrar en el projecte en la darrera fase del procés, és a dir, després de tota la documentació i creació que es va fer de manera interdisciplinar.

El bust de la Hinat ja es pot veure al Hegra Welcome Centre de l’Aràbia Saudita.

Imatge: Sàpiens.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: