Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’entrada dels balls a la plaça s’ha iniciat quan passaven cinc minuts de dos quarts de dues

La Tronada és puntual. S’encén a les 12 del migdia en punt. El recorregut de la cercavila no és garie llarg i és cada any el mateix.

Però això no treu que cada festa major l’entrada a plaça es faci en un temps inesperat, sempre llarg. En aquesta ocasió des de que ha sortit el Drac de la rambla Nostra Senyora i fins que ha entrat a la plaça de la Vila ha passat una hora i mitja.
A partir d’aquí l’entrada ha estat consecutiva i àgil, per donar pas desprès a l’actuació dels Falcons i les colles castelleres. Primer han entrat els elements de foc, Drac, Diables i Serrallonga. Tot seguit s’ha pogut veure ballar l’Àliga i els Gegants. Amb l’Elisenda que ha passat per un procés de restauració i estudi amb el que s’ha pogut constatar que el seu bust data del 1831. Els Nans han ballat la Polca i els Capgrossos la Gatzara. Un dels components dels Capgrossos és l’administrador Oriol Bertran. Els han seguit Cotonines, amb la incorporarció per primer cop d’un ballador masculí, Panderetes i Pastorets. I a continuació ha estat el torn dels Cercolets, el Ball Pla que commemora el cinquantè aniversari i Figuetarires. Per continuar amb la colla de Bastoners, que enguany ballen la seva última Festa Major, i finalment Panderos i Gitanes.
El seguici festiu ha continuat amb la Banda de Música de Cardona, que participa per setena vegada a la Festa Major.
Desprès d’escoltar els Segadors ha estat el torn de l’actuació dels Falcons. Uns Falcons que han portat a plaça l’Escala de 10, dues Torretes, i la Pira 6/5.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: