Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tronada ha donat el tret de sortida a la Festa Major del 2023, amb alguna intermitència

Al punt de les 12 del migdia el quintet d’administradors ha encès la tronada d’aquest 2023, que fet petar prop d’un miler de trons.

Una tronada que amb algun entrebanc ha arribat al final de la rambla, per tornar després fent petar un miler de trons de tornada cap el monument a Milà i Fontanals.

Uns minuts abans de l’encesa, des de Pirotècnia Igual el responsable d’Espectacles Albert Rovira, comentava que estaven muntant la tronada des de les 7 del matí. La demanda que els van fer els administradors era que sonés molt fort, i de fet hi havia prop d’un miler de trons.

Com és tradicional, el foc amb el que s’ha encès la tronada arribava des de la Basílica de Santa Maria de la mà dels Diables de Vilafranca. I el quintet s’adreçava ja cap a l’inici de la tronada per encendre les metxes que feien petar la tronada.

Tot i que hi ha hagut algun entrebanc, la metxa ha arribat al seu final i ha encès els trons que han tornat a pujar cap el monument de Milà i Fontanals fent tremolar la rambla.

Un cop acabada la tronada l’emoció s’ha desfermat com és habitual entre els administradors i administradores. Els nervis i les emocions dels darrers dies ja s’han superat.

A partir d’aquí, s’ha donat inici a la primera de les cercaviles d’aquesta Festa Major, com sempre amb el drac al capdavant des de la Rambla de Sant Francesc i per la Rambla Nostra Senyora en direcció cap a la cantonada amb la Parellada.

En aquesta cercavila un dels al·licients se’ns dubte era veure els primers passos de l’Uriel Fortuny com a membre del Ball de Cotonines de Vilafranca. Les seves primeres sensacions eren del tot positives.

Una cercavila que al voltant de 2/4 de 2 del migdia arribava ja a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: