Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els partits vilafranquins valoren positivament l’acord amb el PSOE per la mesa del Congrés

Tant Junts com ERC volen deixar clar que aquest ha estat un acord aconseguit només pel Congrés i que no té res a veure amb la investidura del president del Govern

La socialista Francina Armengol ha estat escollida finalment aquest dijous com a nova presidenta del Congrés dels Diputats, després d’un acord in extremis amb ERC i Junts.

El Congrés dels Diputats ja té nova presidenta: la socialista Francina Armengol, que ja exerceix com a cap de la cambra després d’obtenir la majoria absoluta en primera votació amb 178 vots a favor gràcies a un pacte d’última hora amb ERC i Junts. Un acord que posa el focus a l’ús oficial del català al congrés i a la unió europea, vol avançar en la desjudicialització del procés i avançar en algunes investigacions que hi ha pendents com ara Pegasus i pels atemptats del 17 d’agost. Des del PSC de Vilafranca, Lourdes Sánchez considera que tota la negociació ha estat un bon exemple de fer política amb majúscules.

Des de Junts Vilafranca Montse Ortiz destaca sobretot l’acord per investigar els atemptats de la rambla del 17 d’agost que ha aconseguit Junts i l’ús oficial del català al Congrés i a la Unió Europea.

Des d’ERC el seu portaveu a Vilafranca, Pere Sàbat, vol deixar clar que ha estat una negociació intensa i que el PSOE ha acceptat les seves condicions.

Per part dels comuns, des de Vilafranca en Comú Ramon Arnabat apunta que un acord progressista sempre és una bona notícia

Finalment des del PP Josep Tutusaus reconeix que l’acord els genera malestar perquè creu que s’ha obtingut pactant punts que no interessen a ningú i creu que és negatiu que hi hagi tants partits implicats.

Tot i que en el seu discurs d’investidura Francina Armengol va assegurar que l’ús de les altres llengües cooficials al Congrés seria immediat, aquets divendres ha concretat que per a fer-ho realitat s’hauran d’abordar algunes qüestions tècniques.

Tant Junts com ERC volen deixar clar que aquest ha estat un acord aconseguit només pel Congrés i que no té res a veure amb la investidura del president del Govern, per la qual cal tornar a seure i parlar d’altres condicions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: