Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Sang vol remuntar reserves amb una marató de donació aquest divendres a Vilafranca

La marató es farà aquest divendres de nou del matí a nou del vespre al Consell Comarcal

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès acull aquest divendres dia 25 d’agost de 9 del matí a 9 del vespre una nova edició de la Marató de Donants de Sang, prèvia a la festa major de Vilafranca, amb l’objectiu de sumar com a mínim 250 donacions de sang durant tot el dia.

Durant els mesos més calorosos les donacions de sang continuen sent imprescindibles però baixen un 20% perquè molta gent està de vacances. Ara mateix hi ha reserves per a cinc dies quan l’ideal seria que n’hi hagués per vuit. Cal tenir en compte que 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer, que són les malalties que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu i els infarts. La tècnica de promoció del banc de sang, Marta Hernández, recorda la importància de les donacions i la baixa reserva de plaquetes.

Durant la Marató d’aquest divendres es regalarà a tots els donants un exemplar del conte l’Esperit del Bosc, de l’escriptor local Miquel Florido. Marta Hernández apunta que és una bona manera de conscienciar al infants Des del Banc de Sang es destaca que el Penedès és un territori molt solidari.

La marató de sang de divendres es farà com a acte previ de la festa major. L’administradora Laura Bages celebra la iniciativa.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Albert Tort, apunta que donar sang és una manera d’implicar-se amb la salut pública

Per la seva banda Sergi Martinez és donant de sang des dels 18 anys i sempre que pot s’acosta a Cal Figarot per fer la donació.

Finalment destacar que des del Banc de Sang ha posat en marxa una campanya sota el lema “donar sang sona bé” amb la qual a través d’àudios de persones conegudes volen animar a fer-se donant.

A Vilafranca, a banda d’aquesta marató especial, cal recordar que cada primer dilluns de mes i durant tot l’any es pot donar sang a les instal·lacions de Cal Figarot, el local social dels Castellers de Vilafranca.

En la presentació de la Marató hi van ser presents el vicepresident del CCAP, Albert Tort, el regidor de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, Jordi Junyent, la tècnica del Banc de Sang Marta Hernández i els administradors Jaques Planas i Laura Bages.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: