Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ibra Chakir, campió d’Espanya de Marató i bitllet per París

Millor marca personal i mínima olímpica pel vilafranquí (2:07:48), que serà el primer altpenedesenc en participar en una prova d’atletisme dels Jocs Olímpics.

Ibra Chakir s’ha assegurat plaça als Jocs Olímpics de París d’aquest 2024, després de proclamar-se campió d’Espanya de marató. El vilafranquí participava aquest diumenge a la Marató de Sevilla, que acollia alhora el Campionat d’Espanya de Marató. Chakir partia com un dels favorits i finalment creuava la meta amb un temps de 2:07:48, assolint així la mínima per Paris, situada en 2:08:10.

El seu darrer registre és la seva millor marca personal, rebaixant en un minut i mig la seva marca a Sevilla l’any passat (2:09:16), i és la desena millor marca espanyola de la història. Un èxit sense precedents per l’esport altpenedesenc, que comptarà per primera vegada amb representació en una prova d’atletisme dels Jocs Olímpics.

Èxit espectacular de Chakir, que l’estiu passat va tenir la seva primera aparició com a internacional amb Espanya al Mundial de Budapest, on va finalitzar entre els 25 primers (23è).

Aquest diumenge, Ibra Chakir creuava la meta 11è de la general de la Marató de Sevilla. Dins del Campionat d’Espanya, el podi el completaven Ayad Lamdassem a gairebé dos minuts del primer (2:09:43) i Jorge Blanco, en tercera posició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: