Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Adif prepara la supressió de dos passos a nivell a Subirats i La Granada

Adif prepara la supressió de dos passos a nivell a Subirats i La Granada

Aquestes actuacions, dins del Pla Transformem Rodalies, milloraran la mobilitat en aquests municipis i incrementaran les condicions de seguretat per als vianants i la circulació viària i ferroviària.

Adif contempla una inversió global superior als 8,7 milions d’euros per a la supressió de tres passos a nivell a Catalunya, dos dels quals estan a situats a l’Alt Penedès: concretament als termes municipals de Subirats i La Granada. L’altre pas a nivell que s’eliminarà és el de Móra la Nova, a la comarca de la Ribera d’Ebre.

Aquestes actuacions, que s’emmarquen al Pla Transformem Rodalies, milloraran la mobilitat en aquests municipis i incrementaran les condicions de seguretat per als vianants i la circulació viària i ferroviària.

El pas a nivell de Subirats està al punt quilomètric 55/361 de la línia Sant Vicenç de Calders-L’Hospitalet de Llobregat. Per a la seva supressió s’executarà un pas superior ubicat a uns 55 m de distància de l’actual pas a nivell. El pressupost de licitació per fer aquestes obres és de 2,9 milions d’euros.

Al pas a nivell de La Granada, situat al punt quilomètric 54/246 de la mateixa línia ferroviària, la licitació, per import de 3,8 milions d’euros, contempla un nou pas inferior, situat a uns 600 m de l’actual pas a nivell en direcció nord. Per fer-ho, s’executarà una estructura de calaix de formigó armat empesa sota les vies, minimitzant així l’afecció a l’explotació ferroviària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: